Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokolky z Bohumína se představí v obou hlavních sletových programech

3. 7. 2024

Ženy z TJ Sokol Záblatí se představí ve skladbě V rytmu srdce. Skladba má v sobě prvky jazzu a swingu, o kterém se říká, že tepe v rytmu srdce. „Je ryze taneční bez nářadí a vyjadřuje radost z pohybu. Tančíme na tři písně Vojtěcha Dyka, kde v poslední skladbě 'Hladiny' zpívá o tom, že život je pohyb, změna a zastavení znamená konec. Ze závěrečného textu mi v uších zní „do rytmu srdce tančí svět, čeří se čeří hladiny," říká ke skladbě její autorka Kateřina Matušínská z Rychvaldu.

Ženy z TJ Sokol Bohumín se představí ve skladbě Babí léto, která má několik významových rovin. Obecně je babí léto vnímáno jako slunný, barevný a příjemný okamžik v jinak chmurném podzimním období. "Stejně tak je ve skladbě pomyslnou červenou nití příběhu déšť, který symbolizuje sychravé počasí. Nepřízni osudu se však dá čelit společnou aktivitou, jak ženy a seniorky ve skladbě ukazují," uvedly autorky skladby Štěpánka Sadílková a Tereza Kosíková z TJ Sokol Horoměřice.

(rzp)

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/29708-sokolky-z-bohumina-se-predstavi-v-obou-hlavnich-sletovych-programech.html

 

Náhledy fotografií ze složky 2024-07-03 Slet v Praze